Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄFI KVA-V FI MVA EE MVA KÄPÄLÄMÄKI ZOLA


3x CACIB, 3x SERT, ROP, 3xVSP, 3x VASERT, EE JUN-SERT
MEJÄ VOI2, 3x VOI3, 2x AVO1, 2x AVO2, 4x AVO3
3x VERI1, 3x VERI2, VERI3
AGI-SERT, MINI-2 ihanneaikanolla sekä yliaikanollia

Zola on monipuolinen harrastuskoira ja uskollinen ja rakastava seurakoira. Se on aina ollut rauhallinen, kärsivällinen ja luotettava pienten lastemme kanssa. Se on myös viisas mitä muihin koiriin tulee - ei rähjää tyhjästä ja osaa rauhoittaa villinkin pentukoiran kärsivällisyydellään.

Zola on citykoira, jolta on kuitenkin testattu käyttötaipumukset jäljestyksessä (MEJÄ) ja vesiriistassa (VERI). Zolan kanssa on käyty näyttelyissä ja se on myös taitava agilitykoira.

Zola on alusta asti ollut helppo kouluttaa ja se osaakin paljon erilaisia temppuja, joita se tykkää suorittaa - oikea-aikaisella palkitsemisella mäyräkoirakin toimii! (Tarvitset vain hyvät namit ja positiivista vahvistamista.) Zolaa on koulutettu mm. sheippaamalla ja klikkerin avulla. Agilityssä on hyödynnetty myös metsästyskoiran ajo- ja raateluviettiä. Parasta Zolassa onkin sen monipuoliset ominaisuudet harrastuskoirana.

Käpälämäki Zola 2v. kesällä 2011
Zola 2v. kesällä 2011


Verijäljeltä palkinto on saatu 12/15 kokeesta, aika hyvällä tulosprosentilla siis. Paras tulos syksyyn 2014 mennessä on VOI2. Tuloksen saattaisivat parantua ja yhdenmukaistua, jollei omistaja olisi niin kiinnostunut agilitystä ja vesiriistasta, ja jaksaisi harjoittaa Zolaa myös jäljellä...

Vesiriistakoetta käytiin kokeilemassa elokuussa 2011 ja ensikertalaiselle napsahti 3. palkinto hyvin pistein. Zola on uimisessa luonnonlahjakkuus ja todella nopea uimari, oikea vesipeto. 2013 käytiin taas yhdessä kokeessa ja silloin ykköstulos jäi enää kahden pisteen päähän. 2014 mahduttiin sitten useampaan kokeeseen ja Zola saikin monta hienoa tulosta: 2x II-palkinnon ja 2x I-palkinnon. Käyttövalion arvoon oikeuttava kolmas ykköstulos saavutettiin kesäkuussa 2015!

Agilityssa Zola (kuten myös omistajansa) starttasi ensimmäistä kertaa kisoissa keväällä 2011. Kovin intensiivisestä harrastamisesta ei voitu alkuvuosina puhua, sillä Zola kävi korkeintaan kerran viikossa treeneissä ja ainoastaan kesäkaudella. Harrastaminen kuitenkin jatkui, koska Zola on oikein lahjakas agimäyris ja aivan tohkeissaan agilitykentällä. Ihanneajan alittaminenkaan ei ole sille mahdottomuus, vaikka 2-luokan yhä tiukentuvat ihanneajat tuottavatkin sen suurimman haasteen pienelle tappijalalle. Agilityvaliota Zolasta ei tosin varmasti koskaan tule, sillä laji on hieman nopeampien rotujen dominoima (ja ne muut koirat pitäisi voittaa, ei riitä että tekee puhtaan radan), mutta hauskana harrastuksena se on meille mitä mainioin!

-Ottilia

Zola 08/2011
Zola ja Sasu, lelun noutoa järvestä, Parkanossa 08/2011.
Zola osoittautui lämpimän kesän aikana erittäin nopeaksi ja taitavaksi uimariksi. Ja intoa löytyy vaikka muille jakaa!
Isä: C.I.B. FIN KVA-L FIN MVA SE MVA EE MVA RU MVA V-07 FAGERMONS LORENZO
Emä: KÄPÄLÄMÄKI SAHARA

Lisätietoja KoiraNet -jalostustiedoissa
(mm. sukutaulu sekä koe- ja näyttelytulokset löytyvät täältä)

Zolan kuva-albumi Facebookissa>>

Zolan koetuloksia>>

Zolan taipumuskoe-albumi Facebookissa>>

Zolan pentueet: s. 26.10.2012 & 23.10.2014


Zolasta agilitykisoissa otettu kuva pääsi Kennelliiton nuorisojaoston korttiin, joita oli kasoittain paraatipaikalla pöydillä jaossa. Kiva ylläri Koira2013 -tapahtumassa! Zola on epätyypillinen esimerkki agilitykoirasta - kuitenkin harrastuksena laji sopii kaikille roduille. Samaisia kortteja oli jaossa myös Maailman Voittaja 2014 -tapahtumassa.

Agitreenit 22.9.2010
Zolan agilitykuvia, videoita ja tuloksia>>


Zolan agility-albumi Facebookissa>>


Zola puolivuotiaana Lapsi&koira -kilpailussa


Zola n. 10 kk vanhanaZola agikisoissa 2013, kuva: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fiAgilityvideoiden soittolista YouTubessa. Voit siirtyä toiseen videoon valitsemalla vasemmasta
yläkulmasta kohdan "Soittolista".

Siirry katselemaan YouTube-sivulla >>

 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::