Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

TARINOITA

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄZOLAN KOETULOKSIA

Uusimmat, joiden arvostelut puuttuu vielä sivulta (tulossa joskus...)

MEJÄssä VOI2 + 3xVOI3
Vesiriistassa 2xVERI1 + 3x VERI2

MEJÄ AVO1 45 Hollola 27.5.2012 GAGNEUR MARITA

MEJÄ
AVO2 36 Hollola 20.5.2012 RÄISÄNEN TUIJA

MEJÄ (jäsentenvälinen)
AVO3 27 Espoo 2.10.2011 KUPARINEN JUKKAMEJÄ
Heinola, Päistjärvi, (LSMK) 21.8.2011
TUOMARI: PETRI PELKONEN
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 3
b) Jäljestämisvarmuus 0-12: 6
c) Työskentelyn etenevyys 0-10: 5
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14: 10
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 2
f) Yleisvaikutelma 0-5: 2
"Nopeasti liikkeelle. Reipasta vauhtia etenevä maavainuinen koira. 1. osuus hyvin jälkitarkkaa työtä. Aivan kulman tuntumassa kuitenkin lähdettiin määrätietoisesti jäljeltä pois päin. Tästä 1. hukka. Kulma tarkasti, makuu ylittäen. 2. osuus taas yhtä pientä lenkkiä lukuunottamatta jälkitarkasti. 2. kulma takakautta kiertäen, makuu ohittaen. 3. osuudella pari pientä tarkistusta. Osuuden lopulla taas määrätietoisesti pois jäljeltä. 2. hukka. Palautuksen jälkeen mallikkaasti sorkalle, joka kiinnostaa. Hyvä suoritus koiralta. Tänään reipas vauhti aiheutti ongelmia makuiden kanssa."
AVO3 (28p)VeRi
Ruotsinpyhtää, (HSMK) 13.8.2011
TUOMARI: TIMO HÄNNINEN
Arvostelu:
1.) Haku: "Zola menee hitaasti veteen kiven avulla ja jää rantaveteen. Toisella kivellä lähtee oikealle ja sieltä eteen. Molemmat jäävät vajaaksi, myös vasen puoli jää vajaaksi. Zola on nopea uimari, joka suorastaan liukuu vedenpintaa pitkin."
4p.
2.) Nouto: "Zolaa pidetään kiinni, luvan saatuaan menee veteen ja hakee ensin tuulen yläpuolelta, saa lopulta vainun linnusta, jonka tuo "kuivalle maalle" rantaviivan tuntumaan. Eikä tuo sitä kehotuksista huolimatta lähemmäksi ohjaajaa."
5p.
3.) Jäljestäminen: "Zola jäljestää osin linnun, osin jäljentekijän jälkiä pitkin suoraan linnulle, jonka ilmaisee nuuhkien."
6p.
Yht. 15p., 3. palkinto
Sää oli lämmin 21C, hieman tuulinen ja puolipilvinen. Koepaikan lammella oli hyvä näkyvyys veteen. Osuudet mentiin järjestyksessä jälki, haku ("tyhjä vesi"), nouto.


MEJÄ
ESPOO, KALMARI (SHSK) 25.5.2011
TUOMARI: ALF LINDBLOM
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 3
b) Jäljestämisvarmuus 0-12: 3
c) Työskentelyn etenevyys 0-10: 3
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14: 8
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 3
f) Yleisvaikutelma 0-5: 4
"Rauhallinen ohjattu lähtö. Zola etenee sopivalla nopeudella tehden loppua kohden yhä enemmän tarkistuksia jäljen sivulle, toiset niistä laajahkot. 1. kulmaan tullaan pysähtyen. 2. kulmalla tarkistetaan laajasti sen ympäristöä ennen kuin se löytyy, merkataan nuuhkien ja pysähtyen. Toisella osuudella riistanjäljet vievät kahdesti peräkkäin mielenkiinnon ja joudutaan palauttamaan. Kaadolle suoraan, sitä tutkitaan ja näykitään."
AVO3 (24p)
Sää oli kostea ja sopivan viileä (iltakoe). Zola ehkä hieman väsynyt edellisestä kokeesta, joka oli vain kolme päivää aikaisemmin. Maasto oli osin raskaskulkuista, mäkistä ja tiheää kuusimetsää tai soista pensaikkoa.MEJÄ
HEINOLA, PAISTJÄRVI (LSMK) 22.5.2011
TUOMARI: JARNO HYNNINEN
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 4
b) Jäljestämisvarmuus 0-12: 10
c) Työskentelyn etenevyys 0-10: 8
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14: 11
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 3
f) Yleisvaikutelma 0-5: 5
"Ohjattu lähtö, nopea alkumakauksen nuuhkaisu. Maavainuinen jäljestys. Rauhallista vauhtia ja mutkitellen jäljen päällä. Muutama isompi tarkastuslenkki. Kulmat rengastaen. Makauksista 1. yli, 2. ohi, eivät kiinnostaneet. Kaadolle suoraan, nuuhki kaadon. Hyvää ja tarkkaa jäljestystä, mutta koira tarvitsee vielä ohjaajan kehotuksia. Suunta oli kuitenkin kohti itsenäisempää työskentelyä."
AVO1 (41p)
Sää oli lämmin ja kuiva, aavistuksen tuulinen. Maasto oli suurelta osin mukavakulkuista kangasmetsää, osin tiheämpää nuorta pensaikkoa.MEJÄ
ESPOO, KALMARI (SHSK)3.10.2010
TUOMARI: ALF LINDBLOM
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 0
b) Jäljestämisvarmuus 0-12:0
c) Työskentelyn etenevyys 0-10:0
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14:0
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 0
f) Yleisvaikutelma 0-5:0
"Zola ohjataan rauhallisesti jäljelle. Zolan käyttämä nopeus on sopivaa, mutta tehdään runsaasti tarkistuksia jäljen jommallekummalle puolelle, varsinkin polkujen kohdalla. Ensimmäisellä osuudella, sen loppupuolella, Zola poistuu jäljeltä polkua pitkin
(hukka). Ensimmäinen kulma merkataan lyhyesti nuuhkaisemalla ja se suoritetaan hyvin pienen tarkistuksen avulla. Toisella osuudella runsaat polut ja jäljen läheisyydessä ulkoilureittiä pitkin liikkuvat ihmiset ja koirat häiritsevät Zolan työskentelyä. Polkuja pitki poistutaan kahdesti jäljeltä ja koe keskeytetään. Nuoruuden innossa tapahtuvat tarkistukset hidastavat etenemistä, ajoittain Zola jäljestää hyvin ja tarkasti."
AVO0 (0p)
Sää oli kaunis syyssää, ulkoilualue pullollaan sienestäjiä ja muita ulkoilijoita. Maasto paikoin tiheää havumetsää, paljon polkuja.MEJÄ
RUOVESI, YLÄ-VÄÄRI, PILKOTTU (HSK) 22.8.2010
TUOMARI: JARI SALOKANTO
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 3
b) Jäljestämisvarmuus 0-12:7
c) Työskentelyn etenevyys 0-10:7
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14:12
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 3
f) Yleisvaikutelma 0-5:3
"Pienehkö mäyräkoira Zola lähti suhtkoht reippaasti jäljelle, mutta pieni epävarmuus iski heti alkumetreillä ja palattiin varmistamaan jäljen kulkua hieman takaisin päin. Pienen haahuilun jälkeen suunta selvisi ja jatkui melko reippaissa merkeissä aina noin puoliväliin, jossa tehtiin taas pitkähkö tarkistuslenkki. Osuuden loppu oli kokonaisuudessaan aikamoista pyörittämistä ja aivan lopussa sen yrittäminen lopahtaa paluujälkeen. Joten koira kutsutaan takaisin ojanpenkalle yrittämään. Koiran ilmavainu vie kilpailijaparia vähän miten kuten, mutta ei kovin paljon eteenpäin. Koira luottaa vuorenvarmasti ilmavainuunsa eikä osaa oikein hyvin liittää siihen maavainuaan, joten jälkiuran paikallistaminen on väliin kovin tuskallista. Vaikka koiran jäljestämisinto on ihailtavaa ja se osaa melko pitkältäkin kierrokselta takaisin, niin jatkuvuus on ajoittain hakusessa kun nenä ei osaa laskeutua oikeassa kohdassa turpeeseen. Parhaimmillaan koiran meno jäljen päällä on sitten ihailtavan varmaa ja jopa hieman liiankin vauhdikasta pienten jalkojen ottaessa loikkia ja luppakorvien heiluessa päälaella määrätietoisen etenemisen merkiksi. Mutta ainakin tänään vaihtelevuus jäljestyksessä oli kovin suurta pitkien tarkistuspistojen elävöittäessä koko jäljestystä. Makuista koira ei ole kovin kiinnostunut, mutta juuri ja juuri niitä ohimennen vilaistaan ja nuuhkaistaan. Kulmien etumaasto tutkitaan hyvin tarkkaan ja kaadolle pysähdytään uteliaasti tutkimaan riistan hajua. Koira osaa jäljestää ja on jäljestäjän uralla hyvinkin lupaava, mutta hieman lisää keskittymistä se tarvitsee ykköstulokseen."
AVO2 (35p)
Sää oli lämmin, tuulinen ja puolipilvinen, yöllä oli satanut. Maasto oli pääosin helppokulkuista, vaikkakin mäkistä kangasmetsää.MEJÄ
ESPOO, KALMARI (SHSK)15.8.2010
TUOMARI: SANNA RANTANEN
Arvostelu:
a) Jäljestämishalukkuus 0-6: 3
b) Jäljestämisvarmuus 0-12: 4
c) Työskentelyn etenevyys 0-10: 3
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky
sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen 0-14: 9
e) Käyttäytyminen kaadolla 0-3: 3
f) Yleisvaikutelma 0-5: 2
"Zola nuuhki alkumakauksen ja sitten ohjatusti töihin. Työskentely iloisesti pomppivaa sopivavauhtista jäljestystä. Kaikilla osuuksilla tehdään melko paljon tarkistuslenkkejä jäljen ympärillä, joista kahta lukuunottamatta palataan jäljelle. 1. hukan Zola ottaa kosteikosta, josta ei kehoituksinkaan irtaannu. Verijälkikohta käydään välillä tarkastamassa, mutta kosteikkoon palataan aina uudelleen. 2. hukka pian palautuksen jälkeen kun Zola poistuu määrätietoisesti jäljeltä. Palautuksen jälkeen keskittyminen työhön löytyy taas ja suoritus paranee loppua kohti.
Ensimmäinen kulma siksakaten, makaus ohittuu aivan vierestä. Toinen kulma laajahkolla lenkillä makaus nopeasti nuuhkaisten. Kaadolle jäljen päällä, jää sorkalle. Lupaava, varsin "työmotivoitunut" koira, joka kokemuksen myötä saa lisää varmuutta ja tulokset paranevat taatusti."
AVO3 (24p)
Sää oli kostea ja helteinen. Maasto kostea, osin soista, mäkistä havumetsää.


Takaisin Zolan etusivulle


 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::