Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄ

 

 

Sopiiko mäyräkoira elämäsi ensimmäiseksi koiraksi

Mäyräkoira sopii ekaksi koiraksi siinä missä moni muukin, jos vain itse ja tai edes joku perheenjäsen on aktiivinen liikkuja. Nuorena mäyris on energinen, vaikka voikin myös sohvaperunana kellistellä. Toisaalta mikä tahansa koira tarvitsee ensimmäisenä vuonna paljon aikaa kasvaakseen mukavaksi koiraksi, ei siis ylipitkiä yksinäisiä työssäolopäiviä. Iso perhe tai hoitojärjestelyt auttavat jaksottamaan päivää koiran ehdoilla. Eihän sitä kukaan jaksa koko vuorokautta nukkua!

Olen vasta Vegan sisarusten kohdalla todella tarkkaan seurannut pentujen vaiheita uusissa kodeissa. Yksi Vegan veljistä meni ekaksi koiraksi ja siitä tuli erittäin kiva kaupunkikoira, mutta kyllä se johdonmukaista kasvatusta vaati. Lukemalla uusimpia koirankasvatuskirjoja pääsee pitkälle. Jos ymmärtää jotain lastenkasvatuksesta, niin helpompaa se mäyriksen kanssa on, kun sen uhmaiästä murrosikään ja aikuiseksi kasvaminen kestää vain pari vuotta. Toisaalta koirat on koiria ja kasvatuksessa pitää sekin muistaa, ettei koirat ja ihmiset käyttäydy samalla tavalla samoista syistä.

Kaikilla mäyriksen omistajilla on se eka mäyris joskus ollut ja sen jälkeen aina uusi. Mäyräkoirakerhon pikkujouluissa yritettiin toisillemme selittää miksi ne seuraavatkin koirat oli mäyriksiä, vaikkei kaikki niitä maailman helpoimpia tyyppejä olleetkaan.

Kannattaa tutustua johonkin mäyrikseen, eri karvanlaadut on hiukan eriluonteisia, pitkäkarvaiset ehkä pehmeimpiä eli helpoimmin kasvatettavia. Toisaalta pehmeämpi luonne voi tarkoittaa myös sitä, että koira oppii helposti muistamaan myös ikävät tapahtumat. Mikä sitten täytyy kasvatuksessa erityisesti huomioida. Mäyristä kasvatetaan positiivisella palautteella parhaiten. Eri karvanlaadut ja kokomuodot on aikoinaan saatu risteyttämällä perusmäyristä muihin rotuihin. Ja eroja on havaittavissa edelleenkin, koska eri sorttisia mäyriksiä ei enää risteytetä keskenään, vaan jalostukseen voi valita vain omasta lajistaan yksilöitä. 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::