Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄ

Jalostustarkastus

Ominaisuudet luokitellaan seuraavasti:

1 = normaali/rotumääritelmän mukainen
2 = hieman huomauttamista
3 = selvästi poikkeava/puutteellinen
0 = rotumääritelmän vastainen vakava virhe

Kun koira on mitattu ja tarkastettu, annetaan yli 15 kk vanhalle koiralle loppulausunto määrättyjen hyväksymis-/hylkäämisperiaatteiden perusteella. Alle 15 kk vanhan koiran tarkastustulos on epävirallinen ja koira voidaan myöhemmin tarkastuttaa uudelleen.

Hyväksytään: Koirassa ei ole havaittu paljoa huomauttamista eikä selviä puutteita. Tarkastajan arvioimissa kohteissa on enemmän ykkösiä kuin kakkosia. Myös pari kolmosta voidaan sallia, jos ne eivät vaikuta häiritsevästi kokonaisuuteen.

PMJV09 Käpälämäki Hulda Hurmaava: Yleisvaikutelma ja mittasuhteet erittäin hyvä 1A. Suurin osa ominaisuuksista 1 luokkaa, 2 luokkaa vain suurehko koko, hieman lyhyt rintalasta, lanne hieman liian pitkä, loput 26 määriteltyä ominaisuutta 1 luokkaa. Arvostelu: Melko kookas, mutta sopusuhtainen narttu. Hyvät rungon mittasuhteet ja sopiva pää. Hyvä pään muoto. Erittäin kauniit silmät ja hyvät korvat. Hyvä kaulan pituus ja vahvuus. Jäntevä selkä. Erinomainen eturinta. Hyvä rintakehän pituus. Hieman lyhyt rintalasta. Lanneosa voisi olla aavistuksen lyhyempi. Vankka luusto. Hyvät kulmaukset. Vahvat lihakset. Hyvä karva. Liikkuu jäntevästi ja tehokkaasti. Hyvä luonne. (rauhallinen, avoin ja ystävällinen).

Käpälämäki Vili Vilperi : Yleisvaikutelma ja mittasuhteet hieman kevyt, 2D. Suurin osa 22 parasta 1 luokkaa, kakkosluokkaa 9 ominaisuutta, joista suureen osaan vaikutti koiran laihuus, 7,6 kg. Arvostelu: Keskikokoinen, mutta hoikkuuden takia vaikuttaa pienemmältä. Pää hyvä kokoinen rungon suhteen. Rungossa hyvät mittasuhteet. Alaleuka hieman kevyt, mutta hyvä ilme ja korvat. Sopiva kaulan pituus. Hyvä ylälinja. Vankka luusto. Hyvät takakulmaukset. Edessä voisi olla paremmin kulmautunut. Rungon tulisi olla massavampi. Riittävä eturinta. Hyvät karva ja häntä. Voimakkaat lihakset takana. Liikkuu hyvin takaraajoillaan, edestä hieman kapeasti. Rauhallinen luonne. 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::