Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄLapsi ja koira

Pennut ovat luovutusikäisiä kahdeksanviikkoisina. Pennun elämän tärkeimpiä viikkoja ovat viikot 4-12, jolloin se leimautuu ja tottuu parhaiten uusiin asioihin ja erilaisiin ihmisiin ja ympäristöihin.

Lapsi ja koira

Pennulle on taattava oma rauha omassa kopassa.  Koiraa ei saa häiritä sen nukkuessa.  Koiran on päästävä "turvaan" pieneltä lapselta. Jos koira ei pääse lasta pakoon, saattaa se viimeisenä keinona  purra lasta, jos lapsi pitää koirasta kovakouraisesti kiinni. Lapsen kovakouraisesti kohtelema pentu voi pelätä lapsia koko ikänsä, joten myös kylässä olevia lapsia ja koiraa on vahdittava.
Pienten lasten kanssa on myös huomioitava, ettei koiraa voi ottaa mukaan lasten leikkipaikoille.

Ilmari ja Uuva -01
Lapsi ja koira: Ei näin - oma peti on rauhoitettua aluetta. Ikäeroa alle vuosi tekee tiukkaa koirallekin.

lapsi_koiravahti
M äyräkoira omaksuu helposti lapsenvahdin aseman, huomaa kuinka se tarkkailee mitä vieraat isommat lapset puuhaa. Yhteisuimisesta ei yleensä tule kovinkaan kivaa, koska koira tulee perässä "pelastamaan" ja ui selkään.

lapsi_koira_puistossa
Yhteistä ulkoilua. Koira, joka tuli taloon ensin, on isosiskon asemassa eikä sitä saa syrjiä...
Koira, joka tulee lapsen ollessa pieni, puolestaan joutuu kestämään ihmis-isosiskon huomionkateuden puuskat, joissa ihmisten on oltava todella tarkkoina. Pieni lapsi myös kokeilee rajojaan koiran suhteen ja sen suhteen mikä häneltä on sallittua käytöstä. Yhteenotot harvoin ovat pelkästään koiran syytä ja useimmiten myös pitkällisen kiusaamistilanteen (koiran kannalta) kiehumispiste. Vieraan lapsen kimppuun koira saattaa käydä pienemmällä ärsytyksellä kuin oman perheen lapsen. Yhteenottojen taustalla on kuitenkin aina epämukavia kokemuksia.

Koirat rakastavat lapsia jatkossakin jos kokemukset pidetään positiivisen puolella. Aikuisen on hyvä muistaa, että koiriin tottumaton lapsi saattaa käyttäytyä koiran kannalta omituisesti. Totuttelu auttaa puolin ja toisin. Lapset liikkuu ja ääntelee toisin kuin aikuiset ja on koiralle kuin eri laji, joten totuttelua tarvitaan.


lapsimayriskortti
Ei näin; ruokarauha kullekin

lapsi_koira1
Pusujen vaihtoa. Ikäeroa 2 vuotta. Yhteistä eloa kesti 12 vuotta ja eron hetki tuli aika herkkään ikään.

lapsi_koiraportti
Huomaa mäyräkoiranmentävä rako koiraportin alla; koira pääsee lasta karkuun kun haluaa olla rauhassa. Erittäin hyväksi havaittu ennaltaehkäisevä ratkaisu. Portti ei sulje koiraa pois, eikä ole siten rankaisu vaan oman rauhan pelastus.


 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::