Kennel Käpälämäki banner  

 

ETUSIVU

MEISTÄ

KOIRAMME

PENTUEET

SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

LINKIT

VIERASKIRJA

OTA YHTEYTTÄ         SOPIIKO MÄYRÄKOIRA SINULLE?

         Sopiiko mäyräkoira elämäsi ensimmäiseksi koiraksi?
          

Mikä koiranpennussa maksaa?
Lapsi ja koira
Agility ja mäyris

Huomioithan miettiessäsi pitkäkarvaisen mäyräkoiran hankintaa, että niiden kasvattajia on Suomessa vähän ja pentueita syntyy kaikista karvanlaaduista vähiten. Myös vähemmän kuin pitkäkarvaisia kääpiöitä. Pitkäkarvaisen pentuja ei siten aina ole tarjolla tai edes syntymässä. Moni nykykasvattajista ei teetä kesäpentuja, koska haluaa itse harrastaa koiriensa kanssa silloin.

AKTIIVINEN KOIRA
Rotumääritelmän mukaisesti mäyris on aktiivinen koira ja vaatii puuhastelua sohvalla löhöilyn vastapainoksi. Nykykoirasanastossa puhutaan koiran aktivoinnista, mikä tarkoittaa myös omistajan aktiivisuutta.
vega aurinko
Mäyris on alunperin metsästyskoira, mutta sen toimintatarmon voi tyydyttää muillakin tavoilla. Jos haluat pienikokoisen koiran, joka kuitenkin väsymättä juoksee sinua nopeammin metsässä tai  kävelee mukanasi pitkillä lenkeillä puistossa, katselet oikeita sivuja.
Kiireen yllättäessä mäyris tyytyy kyllä vähempäänkin liikuntaan, kunhan muuten seurustelet sen kanssa.

vega tv
Mäyris tykkää olla lähellä! Jos päästät sen sänkyysi, se nukkuu tyynylläsi tai vähintään kyljessä kiinni. Sohvallakin paras paikka on usein esim. isännän mahan päällä...
TURKINHOITO
Pitkäkarvaisen turkki on helppohoitoinen, selviät korvien ja hännän harjauksella silloin tällöin.
Karkeakarvainen on trimmattava (ammattilaisella jos et itse opettele) kerran tai kaksi vuodessa.
Kurakaudella tassut ja mahanalus kannattaa suihkuttaa puhtaaksi ulkoilun jälkeen, kotikin pysyy siistimpänä. Myynnissä on myös sopivia kurapukuja.

vega hyppy

sasu sängyssä

uuva kitkentä

MAHTUU MUKAAN
= haluaa mukaan

Mäyris mahtuu pienen kokonsa vuoksi hyvin mukaan julkisiin kulkuvälineisiin vaikka omassa kassissa, eikä omassa autossakaan vie ihmisen paikkaa.
vega matkalaukku

ELÄÄ VANHAKSI

Oletko valmis sitoutumaan yli kymmeneksi vuodeksi? (14 yleinen ikä suht terveenä). Jalostuksessa on nykyisin kiinnitetty erityistä huomiota terveyteen.


huomioliivit

SEURAKOIRA

Mäyris sopii perhekoiraksi, mutta kiintyy erityisesti yhteen ihmiseen, siihen joka sitä kouluttaa (ja ruokkii)... Siksi onkin tärkeää, että koko ihmisperhe osallistuu koiran hoitoon.
Kotona se tarkkailee  mielellään ympäristöään hiukan korkeammalta. Sen voi opettaa nukkumaan omassa kopassa lattialla, mutta sohvan tai nojatuolin se valtaa heti kun silmä välttää. Jos voit suosiolla luovuttaa sille oman nojatuolin pääset vähemmällä.


Zola ja Sasu

KOIRA JA ALLERGIA


Eläimen karvanlaadulla ei ole allergiankehittymiselle oleellista  merkitystä, koska ihminen tulee allergiseksi eläimen proteiinille, jota on koiran hilseessä ja syljessä (koira nuolaisee) sekä virtsassa.
Koira-allergia kehittyy yleensä hitaammin kuin esim. allergia  jyrsijöille, linnuille ja kissoille. Jos olet jo allerginen jollekin eläimelle, älä ota koiraa, allergia sillekin kehittyy todennäköisesti vähitellen.
Uusi suomalainen allergiaohjelma 2008 ei enää suosittele välttämään kaikkea allergisoivaa, vaan siedättämään. Se että joku on allerginen naapurin koiralle, muttei omalleen, on myös saanut selityksensä; koirilla on yksilöllisiä, ei niinkään rotuun liittyviä, eroja allergeeneissä. Mutta ihmiset siis myös ovat siedättyneet jo sille tutulle koiralle... Jos olet jo allerginen koiralle, älä edelleenkään ota koiraa kokeeksi, siitä on ikävä luopua. Koira-allergian puhkeamista voi välttää ilmeisesti vain lapsena siedättymällä myös kaikenlaiselle muullekin.

HARRASTUSKAVERI

Mäyriksen kanssa voit harrastaa
- koiranäyttelyitä
- ajoa
- jäljestystä (myös ilman varsinaista metsästystä)
- luolakoirien taipumuskokeita ja metsästystä
- agilitya (kuuluu miniryhmään)
- tottelevaisuutta (usko tai älä)
- noutoa (parhaiten vedestä)
- retkeilyä (aina innokas lähtijä)
- pyöräilyä (hanki kunnollinen pyöräkori)
- auringonottoa
- veneilyä

Zola      Zola
Zola     

ATOOPPINEN IHOTTUMA

"Voiko kotiin ottaa kissan tai koiran jos lapsella on atooppinen ihottuma, muttei testeissä todettua allergiaa kumpaakaan kohtaan? Vielä parikymmentä vuotta sitten vastaus oli yleensä jyrkkä ei, mutta vapaamielisyys on sittemmin sysännyt kiellot syrjään. Lemmikistä ei tälläisessa tapauksessa ole ihottumaiselle haittaa. Jos allergia sitten kehittyy vuosien mittaan, lemmikistä on yleensä luovuttava." allergia ja astma lehti 1/04.
2008 tähän on tullut uusi suositus. Enää ei tarcitse välttää eläimiä, jos on ruoka-aine tai siitepölyallerginen. Kaikkea mille saattaisi tulla allergiseksi ei pidä enää vältellä.

VAHTIKOIRA

Mäyris ilmoittaa haukulla reviirilleen (pihalleen) tulijat. Jos et halua että mäyris haukkuu pihalla, älä jätä sitä sinne yksin. Kasvatuksesta riippuu käykö se postiljoonin nilkkaan vai ei. :) Omistajansa seurassa olevan koiran ei tarvitse haukkua pihalle tulijoitakaan. Oikein kasvatettu rohkea, hyvän itsetunnon omaava mäyris ei turhia räksytä. Vieraita koiria vastaan se yleensä puolustaa haukkumalla reviiriään (omaa pihaa, autoa).
Myyräkoirat

KAUPUNKIKOIRA

jos jaksat paneutua koirankasvatukseen vähintään vuoden verran, saat mäyriksestä mukavan kaupunkilaisen. Kerrostalokoira ei hauku vieraitakaan, jos se tottuu kyläilyyn nuorena. Koiran ei tarvitse haukkumalla tervehtiä ihmisiä. Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa pätee koirankasvatuksessa niin hyvässä kuin pahassa...

KOIRAHÄKIT JA AITAUKSET
lue lisää yhä ajankohtaisesta aiheesta
Noutajat
 

 

:: © Kennel Käpälämäki :: Kuvien suoralinkittäminen ja luvaton kopiointi kielletty ::